Companii

Octavian Radu evalueaza Diverta la 35 mil. euro

Octavian Radu evalueaza Diverta la 35 mil. euro
26.04.2010, 23:06 125

Divizia de retail Diverta, parte a grupului RTC, controlat deomul de afaceri Octavian Radu (foto), ar putea fi listata pana lasfarsitul anului la Bursa din Bucuresti.

"Listarea este gandita pentru finantarea capitalului de lucru,urmata apoi de un exit partial", a declarat Amalia Buliga, 29 deani, CEO-ul lantului de retail Diverta, care a venit la conducereacompaniei in urma cu cateva saptamani.

Anul trecut, reteaua Diverta, unul dintre cei mai importantidistribuitori de carte pe piata romaneasca, alaturi de Carturestisi de librariile Humanitas, a finalizat cu o cifra de afaceri de 35de milioane de euro, in scadere cu 27% fata de 2008.

In acest moment, compania trece printr-un proces de evaluare,realizat de Altria Capital, potrivit reprezentantilor Diverta.Buliga afirma ca pentru evaluarea Diverta s-a folosit un multiplude unu al vanzarilor, astfel ca firma are o valoare de 35 mil.euro.

Devine Diverta Holding

Omul de afaceri Octavian Radu, care controleaza mai multedivizii de busines, precum cea de papetarie-birotica, RTC Proffice,cea de curierat, TCE, cea de fashion Rafar si altele, anunta incade anul trecut ca, pentru a-si consolida businessurile, vrea saatraga mai multe persoane in actionariat, urmand ca ulterior savanda diviziile sau sa le listeze la Bursa, varianta preferata invederea unui exit partial. Octavian Radu detine sub 1% dinactiunile SIF Banat-Crisana, societate listata pe Bursa de ValoriBucuresti.

"Adaptarea Divertei pentru listare este in acest moment opreocupare prioritara, deoarece atragerea de investitori este unaspect cheie pentru cresterea businessului. In acest context,profitul devine obiectivul principal", a spus Buliga.

In prezent Diverta, care are o cota de piata estimata la 35% pepiata de carte, potrivit aprecierilor reprezentantilor companiei,detine 62 de magazine in 39 de orase, cu o suprafata de retail depeste 24.000 de metri patrati.

"Imediat dupa terminarea evaluarii companiei se vor lua deciziiin ceea ce priveste realizarea unei oferte publice initiale sausecundare", a spus CEO-ul companiei.

Ea a mai mentionat ca pentru listarea la Bursa, divizia de carteva fi transformata in Diverta Holding.

Se organizeaza in trei linii de business

"In vederea dezvoltarii unui mecanism avansat de controlfinanciar, Diverta se va organiza in trei linii de business-retail, distributie si business development, care vor avea suportde la companie de management Diverta Holding", a precizat AmaliaBuliga. Linia de distributie va functiona atat ca platforma deaprovizionare a liniei de retail Diverta, cat si a unor terti si vainclude toate gamele (carte, media, jucarii). Linia de retail vaconsolida reteaua de magazine si va avea ca obiectiv dezvoltareaproprie si construirea unui sistem de franciza, potrivit luiBuliga.

"Perspectivele de redresare a economiei locale raman incaincerte", a sustinut Amalia Buliga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO