Companii

Octavian Radu le cere dezvoltatorilor sa taie pana la 70% din chiriile Diverta

24.09.2009, 15:50 36

Emilia Canea, directorul general al lantului de librariiDiverta, spune ca se afla intr-un proces continuu de renegociere achiriilor si ca pana acum cea mai mare reducere pe care a reusit sao obtina este de 70%.

"Diverta si-a optimizat cheltuielile operationale prinnegocierea nivelului chiriilor. De asemenea, am procedat lareducerea stocurilor si la cresterea frecventei aprovizionarilor",a spus Emilia Canea, fara a preciza pentru ce magazine a obtinutreducerile cu 70% la chirii.

Lantul de magazine Diverta opereaza 66 de magazine pe piataromaneasca, pe o suprafata comerciala totala de 23.000 mp, cele maimulte unitati fiind in interiorul centrelor comerciale dintara.

Unul dintre magazinele Diverta se afla in City Mall dinBucuresti, pe o suprafata de 175 de metri patrati. "ReprezentantiiDiverta au solicitat negocierea chiriei pentru acest spatiu, insapentru moment nu s-a finalizat discutia. De cele mai multe orioferim o reducere cu 20% la chirii, desi au existat cereri sipentru reduceri cu 70% din partea unor retaileri", a declarat MihaiAgaficioaia, directorul general al City Mall. El a adaugat caaceste reduceri se acorda retailerilor dupa criterii ce tin desituatia financiara a companiei chiriase.

Diverta, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceriOctavian Radu, asteapta o cifra de afaceri de 35 mil. euro in acestan, in scadere cu 25% fata de 2008. Retailerul a inchis de lasfarsitul anului trecut 11 magazine "neprofitabile", insa inacelasi timp a mai deschis alte trei unitati, in noiembrie urmandsa fie inaugurata Diverta Cotroceni. Numarul de angajati dinlibrarii a fost redus cu 15% de la inceputul anului, ajungand inprezent la 700 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO