Companii

P&G: Investiţia noastră la Urlaţi a atras şi alte companii în oraş şi în împrejurimi. România este pentru P&G un hub care deserveşte 12 pieţe, cu 60 mil. consumatori

Grupul american P&G a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, în judeţul Prahova, unde produce capsule de detergent (pods).

Grupul american P&G a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, în judeţul Prahova, unde produce capsule de detergent (pods).

Autor: Cristina Roşca

10.03.2022, 17:40 272

♦ Gigantul american are în România două facilităţi de producţie, ambele în localitatea Urlaţi, judeţul Prahova ♦ În una dintre fabrici compania produce şampon şi alte produse pentru păr, în timp ce în cea de-a doua realizează capsule de detergent l Aceasta din urmă a fost inaugurată anul trecut.

Grupul american P&G, care deţine două fabrici în România, spune că investiţiile în producţie pe care compania le-a făcut la Urlaţi au atras după sine şi alţi investitori. Mai mult, dezvoltarea unei facilităţi de producţie a dus şi la creşterea unor companii româneşti care deţin statutul de furnizor pentru P&G.

„Prin operaţiunile noastre, sus­ţinem o reţea mai largă de furnizori locali. De exemplu, 100% din amba­lajele pentru fabrica de produse pentru îngrijirea părului provin din România. Totodată, investiţia noastră la Urlaţi a atras şi alţi investitori în oraş şi împrejurimi, multiplicând astfel impactul pozitiv asupra comunităţii locale“, spun oficialii P&G. Ei nu oferă cifre privind numărul de furnizori locali sau de companii venite ca urmare a investiţiilor grupului în România.

Gigantul american a inaugurat în 2021 o a doua fabrică în România, la Urlaţi, judeţul Prahova, unde pro­duce capsule de detergent (pods). Investiţia în acest proiect a fost de peste 50 mil. euro, din care 6 mil. euro ajutor de stat, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO