Companii

Pavel, Benvenuti: Consumul dă semne de stabilitate

Pavel, Benvenuti: Consumul dă semne de stabilitate

Dan Pavel, fondatorul şi acţionarul majoritar al Benvenuti

Autor: Cristina Rosca

06.07.2012, 00:06 437

Dan Pavel, fondatorul şi acţionarul majoritar al retailerului de încălţă­minte şi accesorii Benvenuti, mizează în acest an pe stagnarea afacerilor în condiţiile în care consumul dă semne de stabilitate.

"Dacă omitem influenţa meteo, în primele şase luni am văzut o stabilitate atât a businessului Benvenuti, cât şi a consumului de astfel de produse (încălţăminte - n.red.)", spune Pavel, care a lansat în 2004 pe piaţă compania Benvenuti, după aproape un deceniu în care a fost unul dintre acţionarii Leonardo alături de Florin Panea.

În ceea ce priveşte perioada următoare Pavel mizează tot pe stabilitatea consumului, care este privită de român ca o veste bună în contextul în care în perioada 2009-2011 declinul cumulat al consumului de aproape 20% a luat prin surprindere industria.

Benvenuti, care deţine o reţea de 36 de magazine, a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 12,8 mil. euro, cea mai mare din istoria companiei. În 2011 avansul afacerilor comparativ cu 2010 a fost de 16%, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO