Companii

Polonezii de la Can Pack au investit 50 mil. euro în extinderea producţiei la fabrica din Berceni

Polonezii de la Can Pack au investit 50 mil. euro în...

Autor: Mirabela Tiron

31.10.2018, 00:08 721
Fabrica de doze Can Pack România, singura unitate de pe piaţa locală în care se produc ambalaje metalice de bere şi suc, a finalizat investiţia de 50 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie la 1,5 miliarde de doze anual, faţă de aproape 950 de milioane de doze în prezent.

Aceasta este a doua linie de producţie a fabricii.

„În România, cota de piaţă pentru vânzările de doze de bere este de aproximativ 18%, în timp ce o medie decentă în UE poate depăşi 35%, maxima fiind în intervalul 70-80%. Credem că potenţialul pieţei româ­neşti este în măsură să ajungă la o cifră similară în viitorul apropiat“, a spus pentru ZF Cristian Cornea, directorul general al fabricii de ambalaje metalice.

Fabrica din Berceni, un barometru local al consu­mului de băuturi alcoolice şi nonalcoolice, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 389 de milioane de lei. Printre companiile pentru care Can Pack fabrică doze metalice se numără  Heineken, SABMiller, Bergen­bier sau Tuborg România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO