Retail&Agrobusiness

Sistemul Coca-Cola aduce o valoare adaugată de 448 milioane de euro în economia românească

Sistemul Coca-Cola aduce o valoare adaugată de 448...

Autor: Simona Tatu

17.05.2017, 12:08 370

Coca-Cola a realizat un studiu privind 'impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola in Romania", în urma căruia a reieşit faptul că valoarea adaugată adusă de Coca-Cola în România este de 448 milioane de euro, adică echivalentul a 0,3% din PIB-ul României.

"Suntem în România de peste 25 de ani şi avem un puternic angajament. Este important să înţelegem care este impactul Sistemului Coca-Cola în economia României. Când vorbim de valoare adaugată directă, aceasta reprezintă 53 de milioane de euro în anul 2015. Iar valoarea adaugată indirectă adusă de Coca-Cola în România este de 448 de milioane de euro", a spus Nicoleta Eftimiu, general manager al Coca-Cola Romania şi Moldova.

De asemenea, din totalul de 448 de milioane de euro, cel mai mare beneficiar al lanţului de valoare Coca-Cola este bugetul de stat, prin plata taxelor şi impozitelor, ce reprezinta 54% din valoarea adaugată totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO