Companii

Revenirea se lasă aşteptată: traficul aerian este cu 10% mai mic faţă de 2019

Revenirea se lasă aşteptată: traficul aerian este cu...

Autor: Miruna Diaconu

05.12.2022, 00:07 465

Asociaţia Aeroporturilor din România arată o scădere de 11% pentru perioada ianuarie – octombrie, când au călătorit 15,7 milioane de pasageri, faţă de 17,7 milioane în 2019

Creşterea cererii din acest an pentru zboruri nu a atins nivelul din 2019, astfel că traficul aerian de pe plan local are o scădere de 10% în perioada ianuarie – noiembrie, faţă de nivelul înregistrat în 2019, conform datelor Eurocontrol.

În primăvara acestui an, compa­niile aeriene din Europa, care au activitate şi pe plan local, au înregistrat o creştere considerabilă a cererii odată cu eliminarea restric­ţiilor din ţările europene, ceea ce a prins industria aviatică nepre­gătită din punct de vedere al forţei de muncă.

Datele de la Eurocontrol anali­zează numărul de mişcări ale aeronavelor şi nu gradul de umplere, adică numărul total de pasageri care au călătorit în perioada menţionată. Cu toate acestea, Asociaţia Aeropor­turilor din România arată o scădere de 11% pentru perioada ianuarie – octombrie, când au călătorit 15,7 mi­lioane de pasageri, faţă de 17,7 mi­lioane în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO