Companii

Spaniolii au dat startul unui proiect de 200 mil. euro la Turda

Autor: Laurentiu Cotu

16.05.2012, 00:03 141

Compania spaniolă Graells&Llonch, care deţine pe piaţa locală un parc industrial de 350 mil. euro în Prejmer (judeţul Braşov), a demarat construcţia unui proiect de 200 mil. euro în oraşul Turda (judeţul Cluj), proiect ce vine în condiţiile în care investiţiile străine în România sunt la un minim istoric de 1 mld. euro anul acesta.

"Investiţiile pe care le derulăm sunt finanţate în propor­ţie de 92-95% din fonduri proprii. În dezvoltarea proiectului parcului industrial din Turda, Graells&Llonch vine cu finanţarea, iar partenerii noştri Europa Capital, cu terenul", a spus Antonio Graells, director general al Graells&Llonch.

Parcul se va întinde pe o suprafaţă de peste 545.000 de metri pătraţi, în total 70 de clădiri realizate într-un interval de 5 ani de zile. Prima hală ar trebui să fie gata în luna noiembrie a acestui an. Reprezentanţii Industrial&Logistic Park Turda susţin că acesta va genera în următorii trei ani circa 3.000 de noi locuri de muncă.

Spaniolii de la Graells& Llonch mai au în curs de dezvoltare un parc industrial în China, cu o suprafaţă de un milion de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO