Companii

Topul salariilor din farma: la Pfizer, un angajat câştigă, în medie, aproape 13.000 de lei net pe lună

Autor: Adelina Mihai

21.12.2016, 16:48 15914

Cele mai mari salarii medii din comerţul cu produse farmaceutice sunt obţinute de angajaţii Pfizer, unde un angajat câştigă, în medie, 12.800 de lei net pe lună. Astfel, cei 155 de angajaţi ai companiei farma care produce şi comercializează medicamente precum Viagra, Visine, Halls sau Hexoral câştigă, în medie, de şapte ori mai mult decât cu salariul mediu pe economie.

În patru companii farma - Pfizer, Amgen, Glaxosmithkline Consumer Healthcare şi Merck - care au ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice“, angajaţii câştigă peste 10.000 de lei net pe lună, arată calculele ZF făcute pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

„Salariile angajaţilor din industria farma sunt comparabile cu cele din alte industrii, pe aceleaşi tipuri de poziţii. O explicaţie pentru aceste niveluri salariale este faptul că angajaţii acestor companii ocupă poziţii foarte specializate, de tipul «medical science liaison» sau reprezentant de vânzări în departamentul medical, care necesită abilităţi şi cunoştinţe, dar şi o pregătire foarte specializată“, a spus Marius Precu, managing partner în cadrul firmei de executive search Stanton Chase.

Spre exemplu, angajaţii din companiile farma care lucrează în departamentele de market access sau de corporate affairs sunt responsabili inclusiv de discuţiile cu autorităţile statului pentru crearea de parteneriate sau pentru adaptarea legislaţiei locale în funcţie de inovaţiile din domeniul medical. Specia­liştii spun că există situaţii în care angajaţii din companiile farma trebuie să le explice autorităţilor situaţii de tipul: dacă nu se tratează pacienţii bolnavi de o anumită boală cu un anumit medicament nou în acel moment, costurile statului vor fi mult mai mari cu aceşti pacienţi în următorii zece ani, cu medicamentele de atunci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO