Eveniment

Încă 3 mld. euro care să stea degeaba în conturile Băncii Naţionale: Comisia Europeană a aprobat tranşa a doua din PNRR. România va avea în conturi 9 mld. euro din cele 27 mld. euro din PNRR, dar a cheltuit până acum numai 0,34 mld. euro

Foto: 123rf.com

Foto: 123rf.com

Autor: Răzvan Botea

28.06.2023, 00:06 681

Este a doua cerere de plată aprobată pentru România, fiind una dintre cele mai avansate ţări în ceea ce priveşte primirea banilor La cheltuirea lor însă sunt problemele.

Comisia Europeană a aprobat plata tranşei a doua din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de circa 3 mld. euro, bani care vor fi viraţi în septembrie în conturile României. Este a doua plată, în afară de prefinanţare. România va avea astfel în conturi aproape 9 mld. euro, bani exclusiv pentru investiţii.

„După examinarea dovezilor furnizate de autorităţile române, Co­mi­­sia a considerat că 47 de jaloane şi 2 ţinte din tota­lul de 49 de jaloane şi 2 ţin­te au fost atinse în mod satisfă­cător. Cele 47 de ja­loane şi 2 ţinte care au fost atinse în mod sa­tisfă­cător demon­strea­ză pro­gre­sele realizate de Ro­mâ­nia în ceea ce pri­veşte punerea în aplicare a planului de redresare şi re­zilienţă“, au transmis reprezentanţii Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO