Eveniment

Ajutor pentru Ucraina: Japonia anunţă un pachet de sprijin de 4,6 miliarde de lire sterline pentru ţara lui Zelenski

Ajutor pentru Ucraina: Japonia anunţă un pachet de...

Autor: Dorin Oancea

20.02.2023, 14:49 82

Japonia a anunţat un nou pachet de ajutor financiar de 4,6 miliarde de lire sterline pentru a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, scrie Sky News.  

Vorbind la un forum global din Tokyo, premierul ţării a declarat că va marca, de asemenea, prima aniversare a războiului prin organizarea unui summit G7 online cu participarea preşedintelui ucrainean.

Fumio Kishida a declarat că Ucraina suferă încă de pe urma invaziei ruse şi că poporul său are nevoie de ajutor pentru a-şi reconstrui viaţa de zi cu zi.

El a adăugat că atacul Rusiei este o provocare pentru întreaga ordine internaţională bazată pe reguli care pune capăt erei post-Război Rece.

În calitate de preşedinte al G7 din acest an, Kishida a declarat că va organiza un summit online căruia i se va alătura vineri Volodimir Zelenski.

Va fi prima dată când Kishida va găzdui un summit G7.

Japonia s-a alăturat SUA şi naţiunilor europene în sancţionarea Rusiei pentru invazia sa şi în furnizarea de sprijin umanitar şi economic pentru Ucraina.

Aceasta a reacţionat rapid din cauza temerilor legate de posibilul impact pe care războiul l-ar putea avea în Asia de Est, unde armata Chinei a devenit din ce în ce mai asertivă şi a escaladat tensiunile în jurul Taiwanului.

Japonia a acordat deja Ucrainei împrumuturi de peste 70 de miliarde de yeni (432 de milioane de lire sterline) sub formă de asistenţă economică de urgenţă şi a acceptat peste 2.000 de ucraineni strămutaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO