Eveniment

Anghel Iordănescu: Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi şi motivaţi

Anghel Iordănescu: Ne aşteaptă un meci cu o echipă...

Autor: Andrei Pal

15.06.2016, 08:22 795

Anghel Iordănescu, selecţionerul naţionalei României, a participat, marţi, la conferinţa de presă premergătoare meciului de miercuri cu Elveţia, al doilea de la Euro, şi a dezvăluit că a lucrat la refacerea moralului jucătorilor, dar şi că primul "11" pentru meciul cu elveţienii este deja conturat.

În ciuda evoluţiei bune, România a pierdut, săptămâna trecută, meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franţa, scor 1-2, după ce Dimitri Payet a marcat un gol spectaculos în ultimul minut de joc. Anghel Iordănescu a declarat că, după partidă, principala preocupare a staff-ului său a fost refacerea fizică şi mentală a jucătorilor.

"Aş vrea să spun că după meciul cu Franţa principala noastra problemă a fost refacerea: fizică şi mentală. Sper să vedem mâine că am reuşit să facem acest lucru. Am reuşit în startul primei reprize, dar şi în cea de-a doua, să facem un joc bun. În final, a trebuit să acceptăm că Franţa a câştigat jocul. Ne aşteaptă un meci cu o echipă valoroasă, trebuie să fim concentraţi. Este un meci foarte important pentru echipa noastră naţională. În ceea ce priveşte primul "11", este deja conturat.

Elveţia este o echipă cu experienţă. Din lotul de 23, 18 jucători evoluează în campionate puternice, precum Franţa, Anglia şi Germania. Din 2004, Elveţia a participat la toate competiţiile majore, iar din acest punct de vedere sunt convins că va fi un meci dificil. Ceea ce s-a întâmplat în meciul cu Franţa a trecut, sper ca băieţii să fie concentraţi şi motivaţi pentru meciul cu Elveţia pentru că obiectivul este acela de a ieşi din grupă", a spus Anghel Iordănescu.

Revenit pe banca naţionalei României după plecarea lui Victor Piţurcă, Iordănescu a fost antrenorul care a condus de pe bancă Generaţia de Aur, cea care a reuşit trei calificări la Campionate Mondiale şi două participări la Campionate Europene. Anghel Iordănescu a dezvăluit ce amintiri are legat de ultimul meci împotriva Elveţiei.

"Ultimul meci împotriva Elveţiei a fost cel din Statele Unite (n. red - pierdut de România, scor 4-1, la Campionatul Mondial din 1994). Veneam după o partidă bună împotriva Columbiei şi, sincer să fiu, am intrat şi puţin înfumuraţi pe teren. Am o amintire plăcută, chiar dacă rezultatul a fost neplăcut. Am legat o prietenie de durată cu antrenorul Angliei de acum, Roy Hodgson", a spus Iordănescu la conferinţa de presă.

Legat de subiectul Denis Alibec, care ar fi fumat în timpul meciului cu Franţa, la vestiare, selecţionerul Anghel Iordănescu a spus: "Este foarte greu să ştiu ce a făcut Alibec, eram în timpul meciului, urmăream meciul. Niciunul dintre secunzi nu mi-a spus că Alibec a fost la vestiar sau a fumat", a conchis Anghel Iordănescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO