Eveniment

BNR: Consumul gospodăriilor va rămâne principalul motor de creştere şi în 2018 şi 2019

BNR: Consumul gospodăriilor va rămâne principalul...

Autor: Iulian Anghel

14.08.2018, 00:05 97

Structura cheltuielilor bugetare este defavorabilă investiţiilor publice, iar absorbţia fon­du­rilor europene este nesa­tisfăcătoare.

Consumul gospodăriilor populaţiei va rămâne principalul determinant al creş­terii economice în 2018 şi 2019, dar şi componenta a cărei dinamică va cunoaş­te cea mai semnificativă dece­lerare în anul curent, apreciază membrii Consiliului de administraţie al BNR. În aceeaşi vreme, conducerea Băncii Na­ţionale îşi manifestă îngrijorarea faţă de nivelul modest al investiţiilor.

În minuta şedinţei de politică monetară din 6 august publicată ieri, membrii Consi­liului de administraţie al BNR apreciază că sen­timentul consu­ma­to­rului rămâne o sursă importantă de incerti­tudini şi riscuri la adresa prognozei de inflaţie. De asemenea, chiar dacă luna iulie a con­semat o uşoară re­du­cere a inflaţiei, con­tex­tul tensionat al pieţei muncii şi unele majorări recente de venituri ar putea reprezenta şi ele surse de incer­titudine pentru prog­noza de inflaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO