Eveniment

CCR respinge sesizarea lui Iohannis pe buget, dar admite sesizarea pe plafoanele bugetare

CCR respinge sesizarea lui Iohannis pe buget, dar admite...

Autor: Alexandru Costea

06.03.2019, 11:46 119

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecţia sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

Prima obiecţie de neconstituţionalitate pe legea bugetului a fost respinsă cu majoritatea de voturi, iar cea de-a doua obiecţie referitoare la Legea plafoanelor bugetare a fost admisă cu unanimitate de voturi.

Judecătorii CCR au motivat, după admiterea sesizării pe plafoanele bugetare, că nu a fost respectat parcursul legislativ.

Pe 22 februarie, preşedintele Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind Legea bugetului. Şeful statului argumentează în obiecţia de neconstituţionalitate că au fost încălcate atribuţiile şi rolul Consiliului Fiscal în procedura parlamentară a proiectului de buget, deoarece organismul trebuie să emită o opinie legată de toate amendamentele admise în dezbaterile Legislativului.

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, pe 15 februarie, bugetul de stat pentru 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO