Eveniment

CNADNR caută constructor pentru centura oraşului Satu Mare, proiect estimat la aproape 185 mil. euro

CNADNR caută constructor pentru centura oraşului Satu...

Autor: Ioan Dornescu

22.09.2014, 00:00 633

Contractul este evaluat la 559,2 milioane lei fără TVA, sumă la care se vor raporta ofertanţii în alcătuirea propunerii financiare.

Ulterior, CNADNR poate opta pentru achiziţia unor servicii suplimentare de 95,9 milioane lei, astfel încât valoarea estimată totală a contractului ajunge la 655,1 milioane lei, fără TVA.

Durata acordului, cofinanţat cu bani europeni, prin Programul Operational Sectorial de Transport, va fi de patru ani de la data atribuirii.

Traseul iniţial al acestei şosele, de 19,5 kilometri, a fost avizat de CNADNR încă din 2006.

"În anul 2007 au fost aprobaţi indicatorii tehnico - economici pentru studiul de fezabilitate - «Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare». În anul 2012, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a solicitat ca proiectul pentru varianta de ocolire a muncipiului Satu Mare să fie revizuit şi actualizat", se arată într-un document anexat anunţului de participare publicat de CNADNR.

Constructorii vor fi selectaţi prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, şi pot depune ofertele sau cererile de participare până la 10 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO