Eveniment

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei a şasea

FMI a aprobat revizuirea acordului cu România şi eliberarea tranşei a şasea
24.09.2010, 22:16 44

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a cincea evaluare a acordului cuRomânia, precum şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia vaelibera cea de-a şasea tranşă din împrumut, de peste 900 demilioane de euro, bani care vor fi viraţi, cel mai probabil luni,în contul Băncii Naţionale a României, scrie Mediafax.

"A existat suport din partea tuturor membrilor şi s-a votat înunanimitate acordarea celei de-a şasea tranşe. Rămâne problemaarieratelor, deja o problemă structurală, unde trebuie neapăratfăcut ceva. Desigur, au fost făcute foarte multe lucruri înRomânia, măsuri pe care alte state nu le-au adoptat", a declaratpentru MEDIAFAX reprezentantul României la FMI, MihaiTănăsescu.

El a precizat că o nouă misiune a FMI va veni la Bucureşti pe 20octombrie pentru următoarea evaluare a acordului stand-by.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene s-a aflat înperioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru revizuireaacordului cu România şi a evaluat modul în care au fost îndeplinitecriteriile de performanţă stabilite pentru finele lunii iunie.

De asemenea, a fost stabilit un nou set de prognozemacroeconomice.

În urma evaluării, FMI şi Comisia Europeană au revizuit înscădere estimarea privind contrancţia economiei în acest an la1,9%, anticipând o revenire în 2011, când PIB este prognozat săcrească cu 1,5%-2%. Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO