Eveniment

Motivul pentru care Simona Halep a primit o cupă în miniatură a trofeului de la Roland Garros

Motivul pentru care Simona Halep a primit o cupă în...

Autor: Andrei Pal

11.06.2018, 21:35 384

Simona Halep s-a întors în România luni, în jurul orei 16:30, cu o aeronavă TAROM care a adus-o la Aeroportul Otopeni, iar mulţi dintre cei prezenţi au avut un moment de surprindere când au văzut că Simona nu e însoţită şi de marele trofeu de la Roland Garros.

Iar explicaţia e cât se poate de simplă.

Acordat pentru prima dată în istorie în 1979, trofeul de la Roland Garros e considerat unul dintre cele mai prestigioase din tenis, iar organizatorii competiţiei pariziene nu vor să rişte niciodată să-l piardă. De aceea, deşi la festivitatea de premiere şi la cea de prezentare a Cupei Suzanne Lenglen primeşte trofeul în mărime naturală, fiecare câştigător ia acasă doar o replică în miniatură. A fost şi cazul Simonei, căreia organizatorii i-au înmânat o cupă din argint masiv, dar mult mai mică decât cea originală.

A existat o singură excepţie când trofeul de 5,4 kilograme de argint masiv a ajuns la un jucător. Şi s-a întâmplat pentru a marca un moment istoric, anul trecut, când Rafa Nadal a cucerit al zecelea titlu pe zgura pariziană şi a primit trofeul original.

Pentru că Simona mai are de câştigat încă nouă trofee la Roland Garros pentru a primi originalul, fanii care o vor întâmpina pe constănţeancă pe Arena Naţională, de la ora 20:00, vor vedea aceiaşi cupă în miniatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO