Eveniment

Pandemia face ravagii printre medici: Numărul angajaţilor din sănătate infectaţi SARS-CoV-2 a depăşit 10.000. 68 au murit

Pandemia face ravagii printre medici: Numărul...

Autor: Andreea Tobias

02.12.2020, 13:08 115

Numărul angajaţilor din sănătate infectaţi SARS-CoV-2 a depăşit 10.000, iar 68 au murit, conform Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România.

„O veste tristă: numărul de lucrători din sănătate infectaţi SARS-CoV-2 până acum a depăşit 10.000. Dintre ei 68 au decedat la datorie. O rată de 6,8 decedaţi la mia de lucrători. Este cea mai mare rată de deces în rândul grupei de vârstă specifică lucrătorilor din sănătate”, transmite Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România.

În plus, sindicaliştii îi sfătuiesc pe români să nu se ia după informaţiile furnizate de autorităţi în privinţa impactului COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate deoarece nu sunt credibile.

„Doar câteva dovezi ale lipsei de credibilitate: - Instituţiile statului nu publică datele la zi pentru lucrătorii din sănătate. - Formele rezumative pe care le publică atunci când au chef nu au nicio legătura cu realitatea. - Autorităţile vor să genereze imaginea unui impact al pandemiei COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate mult mai mic decât în realitate. - Încearcă să arate că numărul profesionişti din sănătate decedaţi din cauza COVID-19 este mult mai mic decât în realitate. - Îi decorează exact pe cei vinovaţi de lipsa informaţiilor publice”, susţin cei de la Federaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO