Eveniment

Relaxare birocratica: permisul auto va fi eliberat in doua ore

10.05.2007, 19:55 13

Permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii vor fi eliberate in maximum doua ore, incepand cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise, incepand cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamana.
Guvernul a aprobat un memorandum continand propuneri de debirocratizare a institutiilor publice.
Documentul prevede ca reprezentantii serviciilor publice sa fie obligati sa ii trateze pe cetateni atent si politicos, sa formuleze un raspuns clar la cererile acestora intr-un interval prestabilit, sa raspunda prompt reclamatiilor, sa ia masuri de eliminare a timpilor de asteptare la ghisee si sa nu accepte "atentii" pentru serviciile furnizate.
Memorandumul include si un set de masuri pentru reducerea termenelor de eliberare a unor documente importante, precum pasaportul, permisul de conducere auto, certificatul de inmatriculare a masinii.
Astfel, permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii vor fi eliberate in maximum doua ore, incepand cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal vor fi emise, incepand cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamana.
Numerele de inmatriculare a autoturismului vor fi acordate in maximum doua ore, de la 1 iunie 2007, iar numerele de inmatriculare preferentiale vor fi emise tot in termen de doua ore, dar de la 1 ianuarie 2008.
Cazierul va fi eliberat imediat, incepand cu luna iulie 2007, in toate judetele cu exceptia municipiului Bucuresti, unde masura va fi aplicata de la 1 ianuarie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO