Eveniment

Saint-Gobain Weber a investit 7 milioane de euro într-o fabrică la Suceava

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Tibi Bujdei

09.07.2013, 22:06 308

Grupul francez Saint-Gobain, producător de materiale de construcţii la nivel mondial, a deschis marţi, în comuna suceveană Stroieşti, a treia fabrică din România, investiţia fiind de 7 milioane de euro, iar capacitatea de producţie anuală de 100.000 de tone.

Prezent la inaugurarea fabricii din Suceava, directorul grupului francez pentru Polonia, România şi Bulgaria, François Xavier Moser, a declarat că această investiţie a fost făcută în condiţiile în care „în Europa şi în lume sunt momente delicate“.  El a spus că săptămâna trecută a luat în discuţie rezultatele companiei pe primele şase luni ale acestui an, reieşind că firma este sub ceea ce şi-a propus în mai multe ţări, în special cele din vest, dar că România este una dintre puţinele ţări unde există o creştere.

„De aceea am decis să continuăm planurile strategice, chiar dacă mediul nu este prielnic, dar România este o ţară în care credem“, a spus Moser.  Directorul general al firmei în România, Mircea Popescu, a spus că noua unitate, investiţie de 7 milioane de euro, are o capacitate de producţie anuală de 100.000 de tone şi va deservi, pentru început, judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ. El a mai afirmat că, în prezent, fabrica de la Stroieşti are nouă angajaţi, numărul acestora urmând să crească până la 25 . Noua fabrică va crea, pe orizontală, 150-200 de noi locuri de muncă.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO