Eveniment

Tudorel Toader, critici DURE la adresa şefei DNA Codruţa Kovesi. Ministrul Justiţiei o acuză pe Kovesi de comportament autoriar: A supravegheat personal anchetele altor procurori

Tudorel Toader, critici DURE la adresa şefei DNA...

Autor: Departamentul Social

22.02.2018, 19:03 201

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi că procurorul lef al DNA se face vinovat de comportament excesiv de autoritar, implicându-se personal în dosarele altor procurori şi a prioritizat dosarele după impactul mediatic.

"Un comportament excesiv de autoritar. Personal a supravegheat ancheta desfăşurată de procurori în legătură cu OUG 13. Citez <<Eu mi-am asumat acest dosar împreună cu procurorul X şi Y. Nu au făcut un milimetru la stânga sau la dreapta fără ca eu să spun DA>> Aşadar, se observă o supraveghere, o implicare în realizarea anchetelor altor procurori, ceea ce legea interzice ", a declarat Tudorel Toader.

Acesta spune că trecerea timpului a acutizat situaţia.

Totodată, Toader a acuzat şi modul de soluţionare a dosarelor penale, în funcţie de impactul mediatic.

"Prioritizarea soluţionării dosarelor cu impact mediatic. Acestea nu se rezolvă după rezonanţa publică pe care o au, nu după calitatea persoanei care se presupune că a comis presupusele fapte, ci în ordinea cronologică a înscrierii sesizării", a mai spus Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO