Eveniment

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs la nord de Tokyo

Autor: Mediafax

16.04.2011, 11:08 15

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 s-a produs sâmbătă dimineaţăla nord de Tokyo, unde imobilele s-au clătinat puternic, a anunţatInstitutul american de Geofizică (USGS).

Epicentrul seismului, produs la ora 11.19 (5.19, ora României),a fost localizat în partea de sud a prefecturii Ibaraki, la circa80 de kilometri nord de capitală, a precizat Agenţia meteorologicăjaponeză.

Hipocentrul a fost localizat la 20 de kilometri adâncime,potrivit USGS, şi la 70 de kilometri conform Agenţiei nipone.

Acest cutremur nu a fost o replică a seismului cu magnitudinea 9care a devastat nord-estul Japoniei la 11 martie, a subliniatAgenţia.

În urma seismului nu au fost semnalate victime sau pagube.

Operatorul centralei nucleare avariate Fukushima, Tokyo ElectricPower (TEPCO), a dat asigurări că seismul nu a întrerupt injectareade apă în reactoare, o operaţiune crucială pentru a evitaîncălzirea exagerată a combustibilului.

Această centrală, situată la 250 de kilometri nord-est de Tokyo,a fost grav avariată de un seism cu magnitudinea 9 şi un tsunami cuînălţimea de 14 metri, la 11 martie. Explozii şi scurgeriradioactive s-au produs de atunci la centrală, iar autorităţileîncearcă să împiedice acest accident să degenereze într-ocatastrofă.Citiţi mai mult despre cutremurul produs sâmbătă înJaponia pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO