Fonduri mutuale

Două fonduri mutuale administrează active de un miliard de euro

Două fonduri mutuale administrează active de un miliard de euro

Autor: Roxana Pricop

09.09.2010, 08:41 16

Piaţa de fondurimutuale a devenit aproape sinonimă cu numele celor mai mari doiadministratori Erste Asset Management şi Raiffeisen Asset Management care gestionează active nete totalede 3,9 mld.lei, reprezentând aproape 80% din piaţa deinvestiţii. 

"Ne dorim ca nu doar pieţele în care investim să fie concurenţiale,ci şi piaţa fondurilor mutuale. Dacă în prezent există doar douăforţe care domină piaţa de fonduri, mă aştept ca de anul viitor săcrească concurenţa în contextul unei îmbunătăţiri a situaţiei pepiaţa de acţiuni", a spus Dragoş Neacşu, preşedintele societăţii deadministrare Erste AM cu active de 2,2 mld.lei. Mihail Ion,preşedintele celui de-al doilea cel mai mare administrator, adaugăcă ceea ce lipseşte pieţei fondurilor mutuale pentru a deveni cuadevărat concurenţială este încrederea investitorilor în economie,în piaţa de capital, dar şi într-un orizont investiţional de timpmai lung.

Ambii administratori recunosc că o piaţă a fondurilor mutualedisputată de un număr de patru sau cinci jucători este mai beneficăinvestitorilor decât o piaţă unde doi administratori controlează80% din active, iar restul de 17 jucători îşi împart 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO