Opinii

Andreea Vass acuză guvernul Ponta că noua acciză pe carburanţi „curăţă buzunarele românilor”

Andreea Vass acuză guvernul Ponta că noua acciză pe...

Autor: Andreea Paul

31.03.2014, 18:41 1238

Ponta curăţă buzunarele românilor cu o nouă acciză de 7 eurocenti pe litrul de carburant incepand de maine şi îşi justifică gestul acuzând PDL. De doua ori ipocrizie si minciună.  

1. PDL nu a introdus nicio taxă noua pe carburanţi, aşa cum a facut Ponta si PSD-PNL. PDL a guvernat in vremuri grele de criza economica, iar PSD in conditii stabile.  

2. Sub guvernarea PDL preţul internaţional al barilului aproape s-a dublat (2009; 61,7 dolari; 2012 - 111,6 dolari) si a afectat preţul benzinei şi motorinei în România. La fel ca în toată Europa.  Sub guvernarea PSD-PNL, preţul international al barilului a căzut la 108,6 dolari în 2013 si la 106,6 dolari în martie 2014. În Europa la fel: preţurile la carburanţi scad de la începutul acestui an pana în prezent. La noi, nu. De ce?  Pentru că Ponta taxează mai dur.

Ponta a crescut deja accizele cu 7% de la 1 ianuarie 2014 prin schimbarea metodei de raportare a indexării accizelor la cursul de schimb al BCE, înlocuindu-l cu cel din septembrie 2013. La aceasta creştere se mai adauga maine una, de 7 eurocenţi la litru.  Guvernul avantajat, romanul taxat. Investitiile taiate, noi fără drumuri. 

Sursa oficiala a datelor internationale: 

http://www.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=pet&s=rbrte&f=a

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO