Politică

Functionarii publici nu au ajuns la un acord cu finantele

30.10.2008, 18:58 13

Daniel Chitoiu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a declarat ca Guvernul nu este impotriva majorarilor cerute de sindicalisti, dar ca cererea de majorare a salariilor cu 50% este nesustenabila economic, dupa intalnirea de ieri dintre reprezentantii Ministerului de Finante si sindicalistii SED LEX (functionarii publici).

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a dispus ieri constituirea unui grup de dialog format din ministrii muncii, finantelor, educatiei, sanatatii, internelor si reformei administrative, pentru a purta discutii cu reprezentantii confederatiilor sindicale pe tema salarizarii.
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca membrii confederatiei nu vor apela momentan la forme de protest, solutia fiind un dialog si nu iesirile in strada, insa considera ca legea de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice trebuie aplicata si nu amanata, cum a procedat Guvernul cand a emis ordonanta de urgenta de amanare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO