Politică

Rolls Royce ar fi putut ajunge la Craiova, dar puterea de la Bucureşti nu ne-a ajutat - senator PSD

Rolls Royce ar fi putut ajunge la Craiova, dar puterea de la Bucureşti nu ne-a ajutat - senator PSD

Autor: Mediafax

06.08.2011, 18:20 812

Compania britanică Rolls Royce, care produce şi echipamente deaviaţie, a fost interesată de o investiţie la Fabrica de Avioane dela Craiova, dar "puterea" de la Bucureşti nu a ajutat la realizareaproiectului, a afirmat, vineri seară, la un post local deteleviziune, senatorul Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a declarat,vineri seară, la o emisiune a postului local de televiziune 3TV căa salvat de mai multe ori de la faliment Fabrica de Avioane dinCraiova.

"Nu ştiu dacă se ştie, dar Fabrica de Avioane a fost salvată demine de două ori de la faliment în perioada în care am fostparlamentar, în sensul că m-am îngrijit de fiecare dată ca să aibăcontracte", a spus senatorul de Dolj.

Olguţa Vasilescu a afirmat că de "aproape un an de zile" discutăcu reprezentanţii companiei britanice Rolls Royce, care "produce şimotoare de avioane nu doar celebrele maşini", pentru a investi înuzina de la Craiova.

"Voi face tot ce ţine de mine pentru a revitaliza Fabrica deAvioane. Sunt în nişte discuţii de aproape un an de zile cu o firmăfoarte mare. Este vorba de Rolls Royce (…) Suntem în negocieri încontinuare, am avut însă mari probleme cu Guvernul României. Amîncercat să am discuţii cu domnul Videanu, după ce aceşti domni auîncercat să ajungă la Ministerul Economiei şi nu au fost primiţinici măcar la nivel de subsecretar de stat. Au fost primiţi lanivel de director, care nu are niciun fel de putere acolo. Aşa auajuns la mine, printr-un intermediar, şi m-au întrebat dacă îi potajuta", a mai spus senatorul PSD.

Potrivit sursei citate, unul dintre reprezentanţii companieibritanice a ajuns la Craiova şi a văzut "ce poate să facă" uzinadin Bănie. Citiţi mai mult despre interesul Rolls Royce pentru România pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO