Prima pagina

Ericsson investeste la Solectron Timisoara

21.09.2005, 19:09 144

Compania suedeza Ericsson, cel mai mare furnizor de echipamente pentru telefonia de generatia a treia, va inaugura astazi o noua linie de productie in cadrul fabricii Solectron din Timisoara, valoarea investitiei nefiind dez-valuita de oficialii celor doua companii.

Directorul general al Solectron Timisoara, Gianluca Testa, a precizat doar ca, in urma acestei investitii, numarul angajatilor firmei sale va creste cu aproximativ 100 si ca, pentru anul urmator fiscal, se estimeaza o crestere cu 15-20% a cifrei de afaceri.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor, Solectron Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 55 de milioane de euro si un profit net de 22 de milioane de euro.

"Aceasta investitie certifica interesul pe care fabrica din Timisoara il suscita pe piata globala a unitatilor de productie din cadrul industriei electronicelor si telecomunicatiilor. Cresterea pe care o preconizam nu se datoreaza numai investitiei Ericsson, ci si celorlalte investitii facute in ultimul timp la fabrica din Timisoara", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al Solectron Timisoara.

Noua linie este destinata producerii noilor centrale telefonice performante Ericsson pentru compania RomTelecom.

"Unitatile vor avea o calitate superioara precedentelor centrale, numarul de linii va fi mai mare si vor inlocui o mare parte a centralelor invechite", a spus Karl Thedeen, vicepresedintele Ericsson Wireline.

La randul sau, Testa a apreciat ca aceste produse sunt foarte complexe, iar colaborarea cu Ericsson vine ca o confirmare a cresterii nivelului de profesionalism la Solectron.

"E un fel de raspuns la faptul ca Solectron vrea sa fie un jucator important in Romania si pe partea de design si inginerie", a spus Testa.

Cu 57.000 de angajati si puncte de productie in 20 de tari, firma americana Solectron Corporation este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii pentru producatorii de echipamente electronice pe plan mondial.

Compania si-a inceput activitatea in Romania in 1997, cand a deschis fabrica de la Timisoara. In momentul de fata, fabrica are 3.000 de angajati, valoarea totala a investitiei de la Timisoara depasind 150 de milioane de euro.

Solectron produce aici aparatura electronica, de telefonie fixa si mobila, aparate pentru control medical, centrale telefonice, subansamble si componente finale.



Economia Timisoarei duduie

O a doua revolutie, una a afacerilor, a transformat orasul care s-a ridicat primul impotriva comunismului intr-o minune a capitalismului romanesc.

Dar si orasele minune trec prin crize: in Timisoara sunt acum mai putini oameni decat ar putea investitorii sa angajeze.

Cu o piata a fortei de munca din care nu mai pot scoate nimic, unele dintre companiile Timisoarei au pornit, in cautare de mana de lucru, spre alte judete.

Cum arata astazi Timisoara, cititi in revista Business Magazin care apare astazi. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO