Prima pagina

Nokia a incasat in mod incorect subventii in Germania

25.01.2008, 12:23 14

Compania finlandeza de telecomunicatii Nokia, care isi va inchide fabrica din Bochum, Germania, pentru a o muta in Romania, a incasat mai multe subventii decat i se cuvenea, prin angajarea unui numar mai mic de persoane decat promisese, informeaza Mediafax, citand saptamanalul Focus.

Subventiile acordate erau in functie de numarul de angajati de la Bochum, insa grupul finlandez a angajat in aceasta fabrica din Renania intre 200 si 400 de persoane mai putin decat era prevazut pentru anii 2002-2005.

Landul Renania de Nord-Westfalia a incredintat un studiu in acest sens ramurii sale financiare, Landesbank NRW, a explicat purtatorul de cuvant. Din primele concluzii ale acestui studiu reiese ca firma, care a obtinut subventii in valoare de 40 de milioane de euro de la autoritatile landului, a angajat cu "200 pana la 400" de persoane mai putin decat anuntase, a precizat el.

Revista Focus afirma ca Parchetul din Dusseldorf ia in calcul o ancheta pentru escrocherie in ceea ce priveste subventiile.

Guvernul federal incearca de asemenea sa vada daca exista mijloace de a recupera o parte din subventiile acordate, respectiv peste 20 de milioane de euro de la statul federal, potrivit premierului din Renania de Nord-Westfalia, Juergen Ruettgers.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO