Profesii

Business Magazin. Managerii din ziua de astăzi trebuie să investească din banii proprii în programele de dezvoltare pentru a ţine pasul cu vremurile. Ce spun Oana Scarlat şi Lavinia Raşca de la Exec-Edu

Autor: Ramona Cornea

13.08.2023, 12:55 201

Crizele succesive cu care s-a confruntat mediul de business în ultimii ani au adus cu sine o nevoie continuă de a învăţa pentru liderii companiilor. Dacă în trecut aşteptau să fie trimişi de companie pentru a urma diverse cursuri, managerii au trecut acum printr-o etapă de maturizare şi îşi caută singuri programe de training prin care să înveţe să se adapteze la vremurile pe care le trăiesc şi să se pregătească pentru provocările care-i aşteaptă în viitor. La ce tip de programe apelează cel mai des?

La acest moment, piaţa se menţine constantă, ba chiar înregistrăm o uşoară creştere în 2023, faţă de anii precedenţi. Cererea ridicată de programe de training a apărut  în condiţiile în care mediul de afaceri se confruntă cu o criză a forţei de muncă, suprapusă peste un context economic plin de provocări şi de neprevăzut”, a spus pentru BUSINESS Magazin Oana Scarlat, CEO al EXEC-EDU, companie de training, coaching şi consultanţă pentru lideri. Companiile resimt acut această criză, dublată de incertitudinea economică şi, ca o soluţie firească, investesc tot mai mult în dezvoltarea oamenilor, afirmă ea.

„Pe de altă parte, remarcăm faptul că cerinţele sunt rafinate, aportul managementului de top în personalizarea cursurilor a crescut, iar participanţii iau foarte în serios propria dezvoltare”.

În prezent, un procent mare al cursanţilor EXEC-EDU, care doar anul trecut au ajuns la circa 2.000 de persoane, se îndreaptă către programe de leadership şi dezvoltare a abilităţilor manageriale, iar cursurile de wellbeing au devenit o prioritate pentru strategiile de retenţie şi engagement, spune Oana Scarlat. „Printre cele mai frecventate cursuri EXEC-EDU se află şi programe complexe care s-au menţinut în portofoliu încă de la începuturile companiei şi au evoluat odată cu cele mai actuale tendinţe - Management 360, Leadership 360, Managementul proiectelor, Managementul strategic al resurselor umane, IFRS. Un alt curs foarte solicitat în tot acest timp a fost Process Communication Model, o metodologie de comunicare care a atras peste 3.000 cursanţi, livrată acum de patru traineri certificaţi. La fel de căutate sunt şi cursurile Mastering Management Skills şi First Time Manager”, a detaliat ea.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO