Profesii

Topul sectoarelor care au făcut cele mai multe noi angajări în 2018: IT&C, comerţul şi HoReCa au creat cele mai multe locuri de muncă în 2018: 46.000 de noi angajări, adică jumătate din total

Topul sectoarelor care au făcut cele mai multe noi...

Autor: Adelina Mihai

13.01.2019, 11:21 635

Angajatorii au făcut 96.400 de noi recrutări în primele zece luni din 2018, iar aproape jumătate (48%) din acestea au fost realizate în trei domenii din aria serviciilor: IT&C, comerţ şi hoteluri şi restaurante.

Sectorul informaţii şi comunicaţii a făcut 16.400 de noi angajări în primele zece luni ale anului trecut, acesta fiind domeniul cel mai activ din punctul de vedere al recrutărilor de anul trecut, arată cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică. Astfel, sectorul IT&C, „starul“ economiei din ultimii ani, a ajuns la un efectiv total de 183.500 de angajaţi în luna octombrie 2018.

„Noi am avut creşteri în continuare pe zona de retail şi pe zona de servicii de externalizare. Sectorul IT creşte fără doar şi poate, dar majoritatea angajatorilor din acest domeniu angajează direct, nu prin agenţii de recrutare. În plus, pe zona de software development companiile beneficiază de scutirea de impozit pentru veniturile programatorilor, facilitate de care nu ar putea beneficia dacă i-ar angaja în regim temporar“, a explicat Sorina Donisa, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar APT Resources & Services, parte a Work Service Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO