Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un IT project manager câştigă între 800 şi 2.500 de euro net pe lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: O certificare recunoscută în domeniu aduce un candidat în topul preferinţelor companiilor care au un astfel de rol deschis, şi adaugă un plus semnificativ în oferta salarială

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: O certificare recunoscută în domeniu aduce un candidat în topul preferinţelor companiilor care au un astfel de rol deschis, şi adaugă un plus semnificativ în oferta salarială.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: O certificare recunoscută în domeniu aduce un candidat în topul preferinţelor companiilor care au un astfel de rol deschis, şi adaugă un plus semnificativ în oferta salarială.

Autor: Ramona Cornea

21.02.2022, 00:05 2297

Un angajat pe poziţia de IT project manager are un salariu cuprins între 800 şi 2.500 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Astfel, salariul pentru un junior începe în intervalul 800 - 1.000 euro, iar un senior cu peste cinci ani de experienţă poate ajunge până la 2.500 euro.

Andrei Frunză, CEO al BestJobs spune că piaţa de project management este condusă mai ales de sectorul IT unde este cea mai mare pondere de joburi de project management, întrucât majoritatea activităţilor se desfăşoară prin proiecte.  Proiectarea unui nou model de cip, dezvoltarea unei aplicaţii software, implementarea unui sistem informatic integrat sau proiectarea şi lansarea pe piaţă a unui nou serviciu de comunicaţii sunt doar o serie scurtă de exemple de proiecte.

Rolul unui project manager este să conducă cu succes proiectul încă din faza de planificare şi până în momentul livrării acestuia, asigurându-se de buna comunicare în echipă, asigurarea resurselor necesare, monitorizarea progresului, respectarea termenelor şi prevenirea şi gestiunea riscurilor. O certificare recunoscută în domeniu, precum PMP (project management professional) aduce un candidat în topul preferinţelor companiilor care au un astfel de rol deschis, şi adaugă un plus semnificativ în oferta salarială, afirmă Andrei Frunză.

Conform unei analize realizate de BestJobs, angajaţii remote au la fel de multe opţiuni şi avantaje ca şi cei din birou. Nu există o diferenţiere privind nivelul ofertei salariale, beneficii sau oportunităţi de promovare.

În pachetul de beneficii pentru rolul de de IT project manager sunt incluse tichete de masă şi reduceri pentru masa de prânz, deduceri pentru transport, reduceri pentru vacanţe, bonusuri de performanţă, reduceri şi oferte în reţeaua de parteneri. În prezent, 510 posturi vacante pentru poziţia de specialist de IT project manager pentru companii din Bucureşti, Timişoara, Iaşi sau remote sunt disponibile pe platforma Bestjobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO