Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un data analyst câştigă între 800 şi 1.500 de euro net pe lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Acest job a început să fie tot mai important în activitatea companiilor şi tot mai căutat

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Acest job a început să fie tot mai important în activitatea companiilor şi tot mai căutat. Aşa cum era de aşteptat, salariile au urmat un trend ascendent, cererea depăşind în mod constant oferta de specialişti din piaţă.

Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Acest job a început să fie tot mai important în activitatea companiilor şi tot mai căutat. Aşa cum era de aşteptat, salariile au urmat un trend ascendent, cererea depăşind în mod constant oferta de specialişti din piaţă.

Autor: Ramona Cornea

12.02.2022, 11:44 5544

Salariul net al unui angajat care lucrează pe poziţia de data analyst variază între 800 şi 1.500 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Cererea pentru acest tip de angajaţi a crescut în ultimii doi ani, iar angajatorii cer, de obicei, studii superioare în domeniul financiar-contabil, business, matematică şi statistică, IT, precum şi cunoştinţe avansate de prelucrare, modelare şi interpretare de date cu instrumente specifice.


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


„Creşterea exponenţială a mediului online din ultimii doi a reliefat importanţa majoră a datelor pe care le deţine şi le gestionează o organizaţie, indiferent de domeniul de activitate. Drept urmare, acest job a început să fie tot mai important în activitatea companiilor şi tot mai căutat. Aşa cum era de aşteptat, salariile au urmat un trend ascendent, cererea depăşind în mod constant oferta de specialişti din piaţă, ceea ce a dus la o provocare pentru companii în a găsi pachetul de beneficii suficient de atractiv pentru candidaţii disponibili”, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

În pachetul de beneficii pentru rolul de data analyst sunt incluse, de regulă, tichete de masă, prime de sărbători, vouchere de cumpărături, abonamente de servicii medicale, program flexibil, zile libere suplimentare, posibilitatea de a lucra remote sau hibrid, cafea, ceai, gustări la birou, team building şi evenimente în cadrul companiei, precum şi traininguri şi cursuri pentru dezvoltare profesională.

În prezent, 186 de posturi vacante pentru poziţiile de data analyst pentru companii din Bucureşti, Timişoara, Iaşi sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Majoritatea poziţiilor de data analyst sunt pentru munca remote sau parţial remote.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO