ZF 24

Bursa de la Bucureşti deschide în scădere cu 1,8% după ce media internaţională anunţă că Donald Trump este noul preşedinte al SUA

Bursa de la Bucureşti deschide în scădere cu 1,8%...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2016, 09:49 510

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichizi 10 emitenţi din România, a deschis în această dimineaţă la 6.689 puncte, în scădere cu 1,8% faţă de şedinţa de aseară după rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, ceea ce a cântărit negativ pe radarele investitorilor.

Pieţele bursiere reacţionează negativ la anunţul că Donald Trump a câştigat alegerile ca urmare a intenţiei acestuia de revizuire a politicilor privind tranzacţiile comerciale şi imigraţia, într-un sens în care ar avea repercusiuni negative asupra economiei.

De altfel, BET a închis pe 4 noiembrie a patra săptămână  consecutivă de creştere şi, cel puţin la nivel teoretic, are şanse mici să  închidă  anul cu o evoluţie pozitivă  faţă de 30 decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO