ZF 24

Calburean: Bancile, "dusmanul numarul 1" al constructiilor. "Prima casa a fost o solutie pentru banci si pentru cei cu apartamente vechi"

Calburean: Bancile, "dusmanul numarul 1" al constructiilor. "Prima casa a fost o solutie pentru banci si pentru cei cu apartamente vechi"
13.11.2009, 15:12 22

Bancile sunt "dusmanul numarul 1" al sectorului de constructii,pentru ca prefera sa crediteze statul in detrimentul companiilorprivate, a declarat, vineri, Gheorghe Calburean, actionarulmajoritar al Dafora Medias (DAFR), informeaza Mediafax.

"A fost un scenariu nesanatos de crestere. Acum, in toamna, paresa se fi intamplat ceva in bine, parca este o usoara crestere, darvine iarna si nu vor mai fi lucrari sau nu se vor mai putea face.Dusmanul numarul 1 sunt bancile. In primavara aveau alta abordare,mai veneau la consultari, acum sunt mai darzi. Bancile au contractecu administratia, nu au interes sa ne dea noua (credite - n.r.).(...) Au venit banii de la Banca Mondiala pentru investitii, nustiu in ce investitii s-au dus, pentru ca nu i-am vazut", a spusCalburean intr-o conferinta de presa sustinuta la Sighisoara.

El apreciaza, totodata, ca Guvernul ar fi trebuit sa sprijinesectorul constructiilor, care a avut principalul rol in crestereaeconomica a Romaniei in 2007, insa programul "Prima casa", princare statul aduce garantii la creditele ipotecare, a avantajat doarbancile si proprietarii de apartamente vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO