ZF 24

Japonia revizuieste in scadere previziunile economice

22.02.2008, 15:00 15

Guvernul japonez a revizuit in scadere previziunile referitoare la evolutia economiei Japoniei, pentru prima data in ultimele 15 luni, si a avertizat in legatura cu riscurile crescute implicate de incetinirea ritmului de dezvoltare in SUA, principala sa piata de export, transmite Reuters.

Executivul a modificat in sens negativ si estimarile privind exporturile si productia industriala a celei de-a doua mari economii la nivel mondial.

"Economia s-a redresat intr-un ritm moderat, in ultima perioada", se arata in raportul lunar al guvernului.

In raportul precedent, guvernul a apreciat ca economia se redreseaza in pofida anumitor sectoare mai vulnerabile.

Japonia a raportat pentru luna ianuarie, un deficit comercial de 79,34 miliarde de yeni (735 mil. dolari), de 22 de ori mai mare fata de perioada similara a anului precedent si cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, in conditiile reducerii exporturilor catre Statele Unite si cresterii importurilor.

Exporturile au urcat cu 7,7%, la 6.410 miliarde de yeni, in timp ce importurile au avansat cu 9%, la 6.490 miliarde de yeni.

Excedentul comercial in relatiile cu Statele Unite s-a redus cu 4,8%, la 540,7 miliarde de yeni, in timp ce exporturile au coborat cu 3,2%, in scadere pentru a cincea luna consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO