ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
21.07.2013, 20:00 185

Acţiunea zilei de vineri

Titlurile producătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) au făcut vineri obiectul unei tranzacţii în valoare de 163.800 de lei care a vizat 140.000 de acţiuni la un preţ în urcare cu 1,2% faţă de cotaţia din şedinţa precedentă.

În ultima perioadă principalul cumpărător al acestor titluri a fost firma Prodplast Imobiliare (PPLI), care a ajuns să deţină în urma achiziţiilor realizate săptămâna trecută un pachet de 15,7% din acţiunile Prodplast. De la începutul anului aceste titluri au crescut cu 7,3%.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), care au continuat să scadă după ce ASF a avizat preluarea SAI Muntenia Invest de către SIF Banat-Crişana.

  • Titlurile SIF Moldova (SIF2), după ce fondul BT Invest1, din grupul Banca Transilvania, nu a reuşit să vândă pachetul reprezentând 2,5% din acţiunile SIF Moldova scoase la vânzare la preţul cerut, de 2,06 lei/titlu.

  • Acţiunile Impact Bucureşti (IMP) după ce Gheorghe Iaciu a depăşit pragul de control de 33% şi a anunţat că va lansa o ofertă publică obligatorie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO