ZF 24

Trichet: Cresterea economiei mondiale este una robusta. Guvernele trebuie sa stabilizeze situatia cheltuielilor bugetare

08.03.2010, 16:56 19

Cresterea economiei mondiale este robusta, imbunatatireasituatiei de pe pietele financiare aratand ca anumite masuriexceptionale de sprijinire a sectorului bancar pot fi retrase, adeclarat, luni, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE),Jean-Claude Trichet, informeaza Reuters.

Investitorii nu ar trebui sa interpreteze retragerea masurilorexceptionale ca semn al cresterii dobanzilor de politica monetara,a spus seful BCE, care a condus o reuniune privind economiamondiala organizata de Banca Reglementelor Internationale.

"As spune ca la nivel mondial perceptia este ca economia vaevolua pozitiv, iar cu exceptia unor corectii, cresterea a fostconfirmata ca robusta", a afirmat el.

Sefii bancilor centrale prezenti la intalnire, intre careguvernatorul Bancii Chinei, Zhou Xiaochuan, si cel al institutieisimilare din Japonia, Masaaki Shirakawa, au indemnat guvernele sastabilizeze situatia cheltuielilor bugetare, a adaugat Trichet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO