ZF 24

​Un fond sud-african a achiziţionat pentru 16 mil. euro cash distribuitorul de suplimente alimentare Sun Wave Pharma, fondat în România de un indian

​Un fond sud-african a achiziţionat pentru 16 mil....

Autor: Georgiana Mihalache

07.07.2017, 12:57 2251

Sud-africanii de la Ascendis Health, care produc medicamente eliberate fără reţetă (OTC), au finalizat achiziţia indienilor de la Sun Wave Pharma, distribuitor pe piaţa de suplimente alimentare locală, într-o tranzacţie de 16 milioane de euro cash, iar restul în funcţie de rezultate, potrivit site-ului seenews.com.

Recent, reprezentanţii Ascendis au spus că vizează România pentru achiziţii pentru că este una dintre destinaţiile de top pentru investiţii din regiune.

Preluarea Sun Wave Pharma a fost condiţionată de cumpărarea companiei NHP Pharma din Cipru, pentru o sumă cuprinsă între 26 şi 49 de milioane de euro, în funcţie de rezultatele financieare ale companiei din următorii trei ani, potrivit site-ului Ascendis.

Sun Wave Parma activează pe piaţa locală din 2008 şi a fost fondată de Yogish Agarwal, fostul country manager al indienilor de la Ranbaxy. Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 116 milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de 2015. Profitul companiei a ajuns la 6,4 milioane de lei anul trecut, iar compania are 343 de angajaţi, potrivit datelor de la ministerul de Finanţe.

Medicamentele eliberate fără reţetă (OTC) au înregistrat o creştere constantă a vânzărilor în ultimii ani, ajungând să ocupe anul trecut peste 20% din piaţa totală de profil, în creştere cu patru procente faţă de 2008, arată calculele ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO