ZF 24

Vânzările de instrumente de scris au crescut cu peste 15% în perioada back-to-school

Vânzările de instrumente de scris au crescut cu peste...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2016, 11:20 99

Piaţa instrumentelor de scris a înregistrat o creştere de peste 15% în perioada iulie-septembrie faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, vânzările din magazinele de tip hypermarket şi cash & carry totalizând aproximativ 19,4 milioane de lei.

Back to school reprezinta cea mai importanta perioada a anului pentru vanzari, în ultimii ani acestea insumand peste 40% din totalul vanzarilor inregistrate intr-un an calendaristic.

“Perioada de cumpărături aferentă începerii anului şcolar reprezintă cea mai importantă perioadă a anului pentru vânzările de instrumente de scris, ţinând cont de faptul că în ultimii ani acestea au însumat peste 40% din totalul vânzărilor înregistrate într-un an calendaristic”, a spus Ileana Tîlvan, Head of Digital POS Tracking GfK România.

Potrivit studiului GfK, instrumentele de scris (pixuri clasice, stilouri, creioane grafit şi mecanice, rollere şi finelinere) domină piaţa, cu o pondere de peste 62%, în timp ce instrumentele de colorat (creioane colorate, carioci şi creioane cerate) au cumulat 24% din piaţă. Celelalte două categorii, instrumentele de corectat si cele de marking au rămas relativ stabile, cu ponderi sub 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO