ZF 24

Videanu: South Stream va trece prin Romania

22.04.2010, 13:27 27

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, AdrieanVideanu, a declarat, joi, ca gazoductul South Stream, sustinut deRusia si Italia, va trece si prin Romania.

"Am reusit sa deshidem dialogul cu Federatia Rusa. Romania esteimplicata in toate proiectele din zona sudica (a Europei - n.r.).South Stream trece prin Romania, AGRI si Nabucco la fel. Toateaceste fac din Romania un jucator foarte important", a afirmatVideanu, joi, la videochatul ziarului Gandul, informeaza Mediafax.

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, adeclarat, la 9 aprilie, ca Romania nu mai poate lua locul Bulgarieiin proiectul South Stream, dar ar putea fi construit un tronsoncatre aceasta, fie pe sub Marea Neagra fie pe teritoriulbulgaresc.

Romania a avut discutii pe tema dezvoltarii South Stream, iarpotrivit unei declaratii din luna martie a lui Videanu,transporatorul de gaze Transgaz Medias (TGN) a primit invitatiaoficiala a Moscovei de a intra in proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO