ZF Transilvania

Proiectul de peste 2 mld. euro pentru realizarea unui drum expres de 120 km între Arad şi Oradea intră în linie dreaptă

Proiectul de peste 2 mld. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

20.12.2022, 17:50 567

Primăria Oradea a anunţat că indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ’’Drum expres Arad-Oradea’’, cuprins în lista de proiecte de infrastructură de transport finanţabile în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, au fost aprobaţi. Drumul expres va avea 120 de kilometri, o viteză de proiectare de 140 km/h şi presupune realizarea a 70 de poduri şi podeţe, 12 noduri rutiere şi un pasaj, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 10,7 mld. lei (2,163 mld. euro), inclusiv TVA, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Acest drum expres a fost convenit în cadrul parteneriatului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, primăria municipiului Oradea, primăria municipiului Arad, Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Judeţean Arad.

’’Această colaborare între cele patru unităţi administrativ-teritoriale şi-a spus cuvântul în finalizarea acestui studiu de fezabilitate, iar colaborarea dintre noi va merge mai departe şi va duce la realizarea acestui proiect, care pentru noi este de o importanţă covârşitoare. Vom avea practic o nouă legătură cu Coridorul 4 - Pan European, ceea ce înseamnă dezvoltare pentru municipiul nostru (...), a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO