Auto

China Railway Express a efectuat primul transport feroviar de marfă către Serbia

China Railway Express a efectuat primul transport...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.10.2019, 00:00 1866

China Railway Express (CRE) a efectuat primul transport de marfă care Serbia, realizând astfel o legătură feroviară directă între cele două ţări, a anunţat biroul preşedintelui sârb.

Serbia este una din cele mai mari economii din Balcanii de Vest.

Primul tren cu marfă chinezească către Serbia a transportat 500 de tone de echipamente pentru modernizarea liniei de cale ferată care leagă Belgradul de la Budapesta, Ungaria, proiect realizat de o altă mare companie chineză, China Road and Bridge Corporation (CRBC), scrie SeeNews.

„Acest tren a plecat din provincia Shandong în urmă cu o lună, iar astăzi a ajuns la Belgrad plin de materiale şi echipamente pentru calea ferată Belgrad - Budapesta.

Este un semnal pentru accelerarea secţiunii sârbe a proiectului“, a declarat ministrul adjunct al comerţului din China, Qian Keming.

Distanţa dintre Shandong şi Belgrad este de aproximativ 10.500 de kilometri, iar trenul a acoperit-o în 25 de zile, trecând prin China, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Ungaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO