Auto

Tarom vrea să preia două aeronave în leasing operaţional

Tarom vrea să preia două aeronave în leasing operaţional

Autor: Mirabela Tiron

30.03.2017, 00:05 1091

Compania de stat Tarom, aflată în subordinea Ministerului Transpor­turilor, a demarat la începutul lunii februarie o procedură prin care vizează preluarea a două aeronave în sistem de leasing operaţional. În acest moment procedura se află în etapa de evaluare a ofertelor, se arată într-un document publicat pe site-ul ministerului, care nu dă niciun fel de informaţie suplimentară.

 
Un contract de leasing operaţional nu implică achiziţia aeronavelor de către compania aeriană, ele se află în proprietatea firmei de leasing, care la finalul contractului rămâne cu bunul finanţat.
 
Oficialii ministerului nu menţio­nează ce producători de aeronave au trimis oferte către Tarom şi nici nu prezintă concluziile la care au ajuns în urma analizei ofertelor. Nu se ştie nici numele companiilor de leasing opera­ţional care ar putea participa la procedura demarată de Tarom. ZF a solicitat Ministerului Trans­porturilor mai multe date cu privire la acest subiect, dar nu a primit niciun răspuns până la închiderea ediţiei pe print.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO