Bănci și Asigurări

Asigurătorul CertAsig a ajuns la afaceri de 15 mil. lei în primul trimestru

Asigurătorul CertAsig a ajuns la afaceri de 15 mil. lei...

Autor: Raluca Ghinea

29.05.2015, 00:00 168

În primul trimestru al anului trecut, asigurătorul a raportat prime brute subscrise de 2,5 milioane euro.

Piaţa din România a generat peste 60% din afacerile companiei în perioada ianuarie-martie, urmată de cea din Turcia, cu 35% din totalul primelor brute subscrise, în timp ce afacerile din Bulgaria se află încă la început, în faza de penetrare a pieţei, generând un procent mai mic în totalul volumului.

Circa 60% din primele brute subscrise de companie au fost generate de asigurările de garanţii, de cargo şi bunuri în tranzit, asigurările de bunuri şi cele adresate domeniilor inginereşti, precum şi răspunderi generale.

"Pe măsură ce economia se revigorează, rezultatele noastre reflectă creşterea economică în România, precum şi în Turcia şi Bulgaria. În primul trimestru am asigurat diverse proiecte de anvergură în construcţii şi infrastructură, cum ar fi autostrăzi (de exemplu Sebeş-Turda), proiecte de reabilitare CET, parcuri foto-voltaice şi eoliene cu capacităţi instalate de peste 80kw. Pentru aceste proiecte am oferit asigurări de clădiri, precum şi răspunderi generale şi garanţii contractuale", a declarat într-un comunicat James Grindley, CEO CertAsig.

Compania este al doilea jucător ca mărime în România pe segmentul asigurărilor de garanţii, potrivit propriilor estimări, nişă care include riscurile contractuale dintre companii furnizoare şi companii sau instituţii beneficiare.

"Garanţiile contractuale, precum cele de participare la licitaţii, de bună execuţie, de mentenanţă, pentru reţineri şi de bună conduită, dar şi răspunderile generale sunt arii în care am construit pas cu pas, de-a lungul anilor, o bază solidă de cunoştinţe şi competenţe, aplicate în domenii de activitate diverse, cu riscuri si modele de business specifice. Pentru aceste companii şi proiectele lor, asigurările nu reprezintă doar o obligaţie legală, ci şi un factor extrem de important în stabilitatea afacerii, în managementul riscurilor şi în planurile de management de criză. Mulţi din clienţii noştri activează în construcţii, în transporturi, logistică, din ce în ce mai mulţi în IT", a mai spus Grindley.

Asigurătorul a achitat în primele trei luni daune de 1,4 milioane de euro, cea mai mare având o valoare de 800.000 euro pentru o garanţie de bună execuţie a unei lucrări de recondiţionare la o fabrică localizată în Transilvania, urmată de o despăgubire de 400.000 euro pentru o poliţă de asigurare maritimă a unei nave scufundate.

CertAsig este controlată de Royalton Capital Investors II, un fond privat de investiţii cu sediul în Luxemburg, prezent în România, Polonia, Slovacia, Turcia şi Cehia. Principalii investitori ai fondului sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Fondul European de Investiţii.

Anul trecut, compania a subscris prime brute totale de 13 milioane euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, sub planul bugetat, de 15 milioane euro.

Asigurătorul are o echipă de 70 de angajaţi şi puncte de lucru în Bucureşti, Constanţa, Timişoara si Cluj, reprezentanţe regionale în Suceava, Ploieşti, Brasov şi Râmnicu Vâlcea, un birou de legătură în Istanbul (Turcia) şi o sucursală în Sofia (Bulgaria), însă circa 90% din volumul de vânzări este realizat prin intermediul brokerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO