Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are 30 mil. euro de la BERD pentru finanţarea IMM-urilor

Autor: Raluca Ghinea

24.10.2012, 00:00 269

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) împrumută Banca Transilvania cu 30 mil. euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, o treime din fonduri fiind destinată proiectelor de eficienţă energetică. BERD este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, controlând 14,6% din titluri, şi este urmată de Bank of Cyprus, cu 9,9%.

Printre acţionarii semnificativi se regăsesc SIF Moldova (5%), preşedintele consiliului de administraţie al băncii Horia Ciorcilă şi International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

Acţiunile băncii au închis sesiunea bursieră de marţi în scădere cu 1,1%, la 1,1650 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 2,22 miliarde de lei (circa 485 mil. euro). De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO