Bănci și Asigurări

Bancpost are un buffer de lichiditate de 672 mil. €, din care jumătate sunt rezerve obligatorii la BNR

Bancpost are un buffer de lichiditate de 672 mil. €,...

Autor: Razvan Voican

20.12.2013, 00:08 412

Bancpost, filiala grupului elen Eurobank pe care guvernul de la Atena se pregăteşte să-l pri­va­tizeze după ce a preluat controlul indirect prin Fondul de Stabilitate Financiară, dispune de un buf­fer de lichiditate de 672 mil. euro, potrivit datelor de la sfârşitul lunii septembrie, din care aproximativ jumătate reprezintă rezer­vele minime obligatorii constituite la BNR.

De asemenea, banca are un portofoliu de titluri eligibile drept colateral pentru ope­ra­ţiuni de refinanţare de la BNR în valoare de 288 mil. euro, cash de 75 mil. euro şi pla­samente interbancare de până la 30 de zile în sumă de 28 mil. euro. La final de septembrie, Bancpost datora băncii centrale 76 mil. euro.

Confruntată cu reducerea drastică a fi­nan­ţărilor de la banca-mamă pe parcursul ultimilor ani de criză, Bancpost contează foarte mult pe atragerea de depozite pentru asigurarea necesarului de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO