Bănci și Asigurări

Blom a dat 98 mil. dolari pe MISR Bank

13.12.2005, 18:43 24

Banca libaneza Blom si-a majorat participatia in cadrul bancii romano-egiptene MISR Romania Bank la 96,78%, dupa ce a cumparat un pachet de 84,24% de actiuni, pentru suma de 86,7 milioane de dolari, potrivit unui anunt al institutiei transmis bursei egiptene.

La inceptul lunii octombrie, banca Blom a preluat de la MISR Egipt 12,53% din titlurile MISR Romania, pentru 11,82 lire egiptene pe actiune.

Suma platita de Blom pentru pachetul de 96,78% de actiuni se ridica la 97,8 milioane de dolari.

Potrivit acordului incheiat in luna octombrie, banca Blom trebuia sa anunte lansarea unei oferte pentru preluarea integrala a MISR Romania. Pe 21 noiembrie institutia libaneza a inaintat oferta, pretul fiind similar cu cel din tranzactia anterioara.

MISR Romanian Bank a fost fondata in 1977 ca societate mixta egipteano-romana si are trei sucursale in Egipt si patru in Romania - la Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Constanta.

La jumatatea acestui an, MISR detinea o cota de piata de numai 0,2% din totalul activelor bancare, situandu-se in coada clasamentului pietei.

Anterior tranzactiei cu Blom, actionarii MISR Romanian Bank erau Banque MISR Egipt - cu 33,26% din capital, The Egyptian Growth Investment Co.Ltd - 5,4%, Banque MISR, Second Investment Fund - 5,2%, Banque MISR, First Investment Fund - 4,14%, The Egypt Investment Co. Ltd, Egypt - 3%, Banca Comerciala Romana - 19%, Raiffeisen Bank Romania - 15%, in vreme ce BRD Groupe Societe Generale controla 15% din titlurile institutiei de credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO