Bănci și Asigurări

Cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig în S1: 37 mil. lei, pentru o asigurare property legată de un incendiu la o fabrică

Cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig în S1:...

Autor: Mircea Nica

08.09.2022, 00:05 4325

Cele mai mari despăgubiri plătite de Omniasig în primul semestru (S1) din 2022 au fost pe segmentele Property şi RCA, sumele celor mai mari 5 despăgubiri plătite de pe ambele segmente ajungând la peste 51 mil. lei, aproape 10% din valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie de 550 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de Omniasig.

Cea mai mare valoare efectivă a despăgubirilor plătite a fost pe zona asigurărilor property, respectiv 37 mil. lei pentru un incendiu la o fabrică, în timp ce pe zona RCA cea mai mare despăgubire plătită de Omniasig a fost de 3,1 mil. lei pentru un accident în care şoferul unui autocamion a schimbat banda fără să se asigure, în timp ce vorbea la telefon şi a accidentat mortal un motociclu în Marea Britanie. 

Pe segmentul Property, suma totală a celor mai mari cinci despăgubiri plătite de companie ajunge la peste 41 mil. lei, însemnând 7,5% din totalul despăgubirilor plătite. Pe lângă suma de 37 mil. lei plătită pentru un incendiu la o fabrică, Omniasig a mai plătit 2,2 mil. lei pentru un incendiu la o hală de producţie, 1,4 mil. lei pentru un incendiu la un hotel, cauzat de un scurtcircuit electric în bucătărie, 620.000 lei pentru un incendiu la o combină agricolă şi 430.000 lei pentru un incendiu la o hală de creştere păsări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO