Bănci și Asigurări

Creditarea privată a ajuns la 233,5 mld. lei, însă ritmul de creştere încetineşte

Creditarea privată a ajuns la 233,5 mld. lei, însă...

Autor: Anelis Baciu

27.11.2017, 00:06 254

Creditele acordate de bănci populaţiei şi companiilor au slăbit ritmul de creştere, urcând în luna octombrie cu 6,7%, până la 233,5 mld. lei, faţă de un ritm de 7,3% luna anterioară, arată datele BNR.

Analiştii anticipau o estom­pare a creşterii cre­ditării în ultimul tri­mestru din acest an, în condiţiile în care fon­durile „Prima casă“ s-au epu­izat, iar dobâ­nzile de referinţă au revenit pe creş­te­re. Totuşi, avansul ra­por­­tat în octombrie este al doilea cel mai bun din acest an. Mai mult, oc­tom­brie este a pa­tra lună consecutivă în care creditarea pri­va­tă creşte cu mai mult de 5%. Creşterea a fost susţinută exclusiv de creditarea în monedă locală şi a venit de pe segmentul atât al populaţiei, cât şi al companiilor. Soldul împrumuturilor în lei acordate populaţiei s-a majorat cu peste 21%, în timp ce finanţările din stoc ale companiilor au avansat cu 11% în luna octombrie comparativ cu 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO