Bănci și Asigurări

Deloitte România a asistat Grupul PIB din Marea Britanie în preluarea brokerului de asigurări STEIN Bestasig. Tranzacţia marchează intrarea companiei de brokeraj în asigurări pe piaţa locală

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România

Autor: Cristina Bellu

08.05.2024, 11:00 109

Deloitte România a asistat PIB Group Ltd, una dintre cele mai importante companii de brokeraj în asigurări, cu sediul central în Marea Britanie, în intrarea sa pe piaţa din România prin achiziţia STEIN Bestasig, un jucător important din sectorul local de brokeraj în asigurări pentru clienţi companii.

Tranzacţia a fost semnată în aprilie 2023 şi finalizată în aprilie 2024, în urma aprobărilor primite din partea Consiliului Concurenţei, a Comisiei de Examinare a Investiţiilor Străine Directe din cadrul Guvernului României, precum şi din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Din departamentul de Consultanţă Financiară al Deloitte România, Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, şi Marc Nedera, Associate, au oferit servicii de suport în tranzacţie şi au asigurat procesul de due diligence financiar.

Din cadrul departamentului Servicii Fiscale, Alexandra Smedoiu, Partener, Gabriel Pătru, Manager, şi Alexandru Rotariu, Senior Consultant, au oferit asistenţă în procesul de due diligence fiscal, iar experţii în managementul riscului implicaţi în proiect – Andrei Ionescu, Partener Coordonator, Sergiu Zaharia, Director, şi Raluca Anton, Senior Manager – au asigurat procesul de due diligence IT.

„PIB Group a fost foarte activ în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor şi a anunţat deja în primele luni ale anului 2024 achiziţii în ţări precum Spania, Italia sau Polonia, iar acum, interesul ridicat pentru jucătorii români s-a materializat prin această primă tranzacţie”, spune Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

Planul PIB Group de extindere în România include preluarea a încă cel puţin 20 de brokeri locali. După finalizarea tranzacţiei, actuala echipă de management a STEIN Bestasig va continua să conducă businessul.

PIB Group a fost înfiinţat în 2015 cu scopul de a oferi soluţii de asigurare pentru piaţa din Marea Britanie, precum şi în afara acesteia. De atunci, grupul a crescut atât organic, cât şi prin aproape 100 de achiziţii în Europa de Vest şi Polonia. În prezent, grupul se concentrează pe creşterea diversităţii geografice prin extinderea şi în Sudul Europei, cu obiectivul de a deveni lider pan-european în oferirea de servicii de asigurări.

STEIN Bestasig are aproape 20 de ani de experienţă şi este specializată în asigurări de incendiu şi ale bunurilor. Portofoliul lor de produse include, de asemenea, asigurări în domeniul sănătăţii, pentru dezastre naturale, pentru vehicule şi asigurare de răspundere civilă generală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO